Peter Rechnitzer Thomsen

Peter Thomsen

Klinikkens indehaver og behandler.
Du kan få lidt mere at vide om, hvem han er og hvad han kan ved at klikke på dette link: Om behandleren.

Du kan også læse om den bog han har skrevet om styrketræning ved at klikke på titlen her nedenunder:

Nøden driver værket, en bog om styrketræning af Peter Rechnitzer Thomsen

 

Chokbølgebehandling

Nem og effektiv behandling for kroniske sygdomme i bevægeapparatet

Lidelser i målgruppen:

....Hælsporer
....Forkalkninger og forbruskninger i knæ, skuldre, fodled eller andre led
....Tennis- og golfalbuer
....Springer- og løberknæ
....Achillessenebetændelser
....Inflammationer i slimsække, ledkapsler og sener
....Arvæv, seneknuder og nerveknuder
....Muskelknuder og myoser

Der er mange positive virkninger ved tilførsel af energi til kroppens væv, og man forsker nu i brug af chokbølger til:
....Fremme af heling i knoglebrud,
....Behandling af sår,
....Behandling af forstørret prostata,
....samt behandling af paradentose.

Endvidere bruges denne avancerede højenergi teknik til:
kosmetisk behandling af hudens rynker, appelsinhud og fedtreducering,
hvor den har vist sig at være alle andre kendte teknikker overlegen.

Behandlingsforløbet:

Behandlingen kræver en grundig forundersøgelse, der oftest inkluderer skanning med ultralydsskanner for at lokalisere det skadede væv nøjagtigt. Herefter iværksættes behandlingen.
Man vælger den behandlingstype (tryk- eller chokbølge), der er bedst til den pågældende lidelse. Man kan også behandle med en kombination af begge teknikker.
Der lægges et tykt lag gel på huden, hvorefter apparatets bløde sonde placeres over det beskadigede område. Under behandlingen kan man mærke små slag eller bølger ned i vævet. I starten af behandlingen er der oftest smerter, men når først behandlingen er i gang, dulmes smerterne.
Efter behandlingen kan man mærke en tydelig lindring, og man kan bevæge sig rundt som forud. Eventuelle bivirkninger som rødme eller hævelse, forsvinder hurtigt igen.
Opfølgende behandling er nødvendigt efter 1-2 uger. Er der ikke tydeligt positive ændringer efter 3-5 behandlinger, skal der ikke gives yderligere behandling.
Behandlingerne suppleres med rådgivning om forebyggelse og øvelsesterapi.

Teknologi:

Ekstracorporal Shockwave Therapy betyder, at behandlingen foretages udefra og ind i kroppens væv, uden at bryde hudens naturlige forsvarsbarriere. Man kan med denne teknik behandle en lang række lidelser, der før kun kunne behandles ved blokadeindsprøjtninger eller kirurgiske indgreb.
Der findes to forskellige teknikker:
Trykbølger, der genereres med trykluft, hvilket er en lavenegiteknik med spredende virkning. De benyttes til overfladiske problemer i kroppens bløde væv.
Chokbølger, der genereres elektromagnetisk, hvilket er en højenergiteknik med fokuserende effekt som til nyrestensknusning. De bruges til områder dybt i kroppens væv.

Teori bag behandlingen:

Ved behandlingen overføres energi til de steder i kroppens væv, hvor skaden sidder. Dette giver en stimulering og en øget gennemblødning af vævet, hvorefter der begynder en helingsproces. Stimuleringen øger samtidig kroppens egen udskillelse af smertedæmpende hormoner, hvorved smerter straks reduceres.
Bevægefunktionen i det beskadigede eller degenererede væv bedres hurtigt og inflammationer i det irriterede område i vævet dæmpes. Områder med nedsat eller beskadiget nervefunktion stimuleres og nervevævet kan regenerere. Der sker endvidere nedbrydning af forkalkninger og arvæv i beskadigede og slidte dele af kroppens væv.

Resultater:

Behandlingen er udbredt i Tyskland og USA, og der foreligger en række opgørelser, som viser positive resultater for 60-80% af alle behandlinger.
Baggrundsmateriale kan findes på:
www.shockwavedoc.com og
www.shockwavetherapy.ca.

Du kan stille spørgsmål til behandleren direkte her på siden:

Har du spørsmål som du ønsker at stille os angående dine problemer og/eller behandlingen, så er du velkommen til at skrive til os her. Dine spørgsmål vil altid blive besvaret af Peter Thomsen, og de vil selvfølgelig blive behandlet fortroligt.